söndag 22 maj 2011

Våra stackars Tornseglare!

Varje år vid den här tiden kommer Tornseglarna och flyttar in under vårt tak. Detta är något vi ser fram emot varje vår och blir alltid lika glada när vi ser att de äntligen är här. Idag var det dock inte lika roligt... Vi ska lägga nytt tak i år så vi vill inte att de flyttar in för det skulle innebära att när de har kommit i ordning och kanske till och med hunnit lägga ägg så börjar vi riva, vore en tragedi :-( Magnus har satt igen öppningarna under hustaket som de tar sig in i och i stället fixat Tornseglarholkar på vår nya carport i hopp om att det ska duga lika bra.
De kom idag och de har kämpat hela dagen att ta sig in på sitt vanliga ställe. Sorgligt är att se hur de kämpar fortfarande. Hoppas, hoppas att de hittar rätt på de nya holkarna!

1 kommentar:

Kattis sa...

Ja förstår att du tycker det är sorgligt, vi har känt likadant men då har det gällt knipor. Tog bort holken som satt fel och var i jätte dåligt skick. Nu har en hona legat jätte mycket i vattnet precis nedanför trädet där holken satt. Sen håller Hasse på och äter upp alla svart/vita flugsnapparhonor så vi får nog inga såna ungar i år i våra holkar.