söndag 15 maj 2011

Sommarplåga!

Jag verkligen älskar sommaren på alla sätt utom ett, att getingarna vaknar. Läste en artikel i Expressen nyss som fick mig att rysa i hela kroppen. Jag vill inte ha getingar här! Jag skiter i att de är "fyller en stor funktion", har mycket hellre skalbaggar och larver!
Mina barn är lika rädda för dessa otäcka varelser som jag och... Jaa, det är mitt fel men jag kan verkligen inte hjälpa det, tappar kontrollen fullständigt! Hatar när jag få höra "stå bara still så gör de ingenting" för det är inte sant. Har blivit stucken helt oprovocerat, visste inte ens att det var en geting i närheten. Den bara satte sig på min rygg i smyg och stack mig helt enkelt! För några år sedan blev jag dessutom fullt medveten på riktigt hur jäkla farliga getingarna verkligen är, man kan faktiskt dö av dem. Efter den otäcka "upplevelsen" måste jag numer ha allergitabletter och en adrenalinspruta nerpackad i väskan vår/sommar/hösttid.
Finns det ingenting man kan göra för att slippa, eller i alla fall minska, dessa sommarplågor i alla fall hemma på tomten? Tornseglarna som vi brukar ha många av här hemma tex äter ju mygg... Finns det inga fåglar eller andra djur som äter getingar? Haha, björn gillar ju honungen i bikuporna men getingar är ju inte riktigt samma sak. Vill inte ha nån björn springandes här heller för den delen ;-)

Så till nåt helt annat... Vi har en kökssoffa i hallen som är hundarnas favvoplats dagtid. Nätterna sover de i sovrummet med oss fast i sina bäddar men dagtid vill de ju vara med och då är det just på kökssoffan de lägger sig när de vill vara ifred och vila. Folke har inte visat något speciellt intresse av soffan ännu förutom att han från början kunde försöka få igång storkillarna när de låg där vilket vi satte stopp för. Ligger de där och vilar så ska de få vara ifred, inget bus! I alla fall... Nu på morgonen så sitter jag i köket och dricker kaffe och funderar plötsligt vart Folke är. Det är tyst i huset men han ligger inte på sin filt på köksgolvet som han brukar göra. Tittar ut i hallen och ser det gulligaste jag sett på länge. Där ligger Tage och Folke på kökssoffan tätt ihop och sover så gott! De har verkligen hittat varann nu killarna. Visst, Tage har "gillat" lillen hela tiden men så där lite på avstånd för lite äcklig var han ju också. Men nu sista veckorna har det varit helt annorlunda. Tage visar tydligt att han vill vara med Folke på ett helt annat sätt än tidigare och inget gör Folke lyckligare än det. Det är så kul att se dem tillsammans. Folke är inte "den där nya lilla killen" längre, Tage behandlar honom som om han alltid varit här hemma med oss på Solvallen ;-)

1 kommentar:

Unknown sa...

Aha!! Då får jag använda dom igen !! Härligt .. ledig då men påmin mig..