torsdag 28 april 2011

Jaha...

Snöa ska det göra måndag och tisdag enligt Foreca. Är väl egentligen inte speciellt förvånad men det känns tråkigt. Jaa, den smälter bort lika fort som den kommer men ändå... Mycket härligare att se solen skina och hur det grönskar  ute än att se det "vita äcklet" trilla ner på oss igen :-( Framåt december är det ok igen men inte nuuuuuuuu.

Här pågår det hundgårdsträning med Folke, jag börjar ju jobba på måndag. Vi har bestämt att de ska dela hundgård alla tre så de får vara tillsammans. Hundgården är väl egentligen lite liten för det men vi ska fixa ordning en större så snart som möjligt. Till den ska vi ha ett bättre hundhus som vi kan koppla på värme i till vintern. Folke har redan tränat en del på att sitta där men då har alltid minst någon av oss varit ute på gården samtidigt. Nu har jag satt ut honom tillsammans med storkillarna och sen gick jag in för första gången. Började jättebra men hör nu att jag inte är speciellt poppis, typ den elakast matten i världen... Men han får pipa en stund till, jag hämtar honom inte förrän han varit tyst en stund. Det är ju inte så att han dör av att pipa men det skär i hjärtat på mig något alldeles vansinnigt. Får inte visa det, bara vara iskall och konsekvent. Puh, jobbigt!
Klockan 10 ska vi till veterinären Folke och jag då han ska få diverse sprutor. Valpspruta tror jag väl och så ska han få mot kennelhosta också. Vägde honom igår och nu väger han 10 kilo. De två tappade maggsjukekilorna är alltså tillbaks plus två kilo till. Känns bra! Måste komma ihåg att köpa avmaskningsmedel också, till både hundarna och katterna. Lika bra att köra hela gänget samtidigt ;-)

Efter veterinären ska jag roa mig tillsammans med Ella i padocken en stund. Ska leta fram några koner att ställa upp som jag hade tänkt att vi skulle använda oss av idag. Det är min plan, vi får väl se hur det går ;-)

O vet ni något alldeles otroligt egoistiskt? Jag vill inte ha helg för det innebär att så fort den är slut så är även min semester slut!!!!!

2 kommentarer:

Kattis sa...

Men vilken rackare, smet Folke iväg med dina glasögon?? Ser ut som det ska bli bra kallt till helgen men vi sticker till stugan ändå så djuren får vara ute. Hasse är extremt jobbig just nu.

Ingela Rosenholm sa...

Ja visst, han nöp dem av mig när jag hade dem på mig. Och han visste att han inte fick ha dem för han sprang snabbt iväg med dem ;-) Härligt för både er och djuren att få komma iväg till stugan. Såg att det skulle bli kallare men solen ska skina och det är ju härligt!