måndag 18 april 2011

Gårdagens bäverjakt!

Fyra dagar sedan vi var vid hyddan, vad det har tinat på bara de dagarna. Jag satt mig på samma ställe som sist och det tog inte mer än 20 minuter så var bävern uppe och simmade igen. Femte gången den visade sig så kröp den äntligen upp på ett isflak. Jag hade perfekt sikt denna gång, ingenting i vägen. Då sköt jag och det gick bra! Den låg dock mitt ute på vattnet men kärleken studsade smidigt ut på bäverdammen, tog en lång pinne och drog in den åt mig. Jag sa att jag kunde följa med dit men han tyckte det var bättre jag satt kvar. Kan vara så att han tyckte det räckte med att hämta bävern, hade antagligen inte någon lust att riskera att måsta hoppa i och livrädda klumpiga mig också! Eller så var det helt enkelt bara för att han är så tokkär i mig ;-)
Det är ju så, att Magnus har en jäkla känsla för vart han sätter fötterna och det har inte jag! Finns det tex ett djupt vattenhål så nog sjutton hittar mina fötter det...

Bävern var liten, en fjolårsunge ;-) Men... Känslan både i torsdags och igår är att det var två st som visade sig. En liten och en större. Skillde på färgen lite och den andra (om det nu är två) var betydligt mer vaksam. Blir fler turer dit så får vi se ;-)

Så här såg det ut igår kväll, tinat som bara den!

Och här är lilla bäverkillen!

1 kommentar:

c... sa...

Ha ha död åt alla gnagare! Du är lika duktig som Solveig Och Maggan du!