söndag 6 maj 2012

Smygtränade...

... Folke i Töva en stund på förmiddagen eftersom jag ville se hur det funkade, är ju jaktkurs där i morgon igen. En pinkning gjorde han naturligtvis men frågan är om han faktiskt inte var nödig på riktigt den här gången. Ingen ursäkt kanske men känner mig lite skyldig då jag inte rastade honom riktigt innan. Testade bara några gånger och det gick väl hyfsat efter första fadäsen. Lite stadgeträning på slutet och det gick däremot riktigt bra, känns som det börjar sätta sig - skönt! Så bytte jag hund, tog ut Tage till Folkes stora förtvivlan. En prommis varvat med lite träning efter vägen bara Tage och jag, mysigt (tyckte jag och Tage - inte Folke)!  

Då vi liks var i Töva så passade vi på att hälsa på Kattis och Micke i sommarstugan. Jag fick kaffe och grabbarna ett bad i sjön alldeles bredvid, härligt! Tage fick leka en stund med LillCoffy också som i och för sig inte är så liten längre ;-) Nyfiken och tuff som sjutton och Tage tyckte att Coffy var bra spännande ;-) Folke fick sitta kvar i bilen då jag inte litar på honom riktigt, aningens för burdus än så länge...

Väl hemma och nyäten fick vi lite hjälp av kärleken som kastade lite dummysar åt oss. Det gick riktigt bra, bra fokusering och inte massa dumheter, direkt tillbaks till mig precis som han ska göra ;-)
Bra avslut på en bra dag!



1 kommentar:

Kattis sa...

Jätte kul att ni kom och Coffy blev riktigt besviken när ni for. Han sprang direkt och satte sej där du hade stått med bilen. Tyckte nog att Tage var en roligare lekkompis än tråk-Svante! Och jag mitt nöt glömde helt bort att fota.