söndag 6 november 2011

Konstigt är det att...

... Tello som jagat två dagar i sträck idag höll ut i tio timmar innan husse fick stopp på honom. Jag fick inte tillbaks honom innan det blev mörkt och eftersom jag lider av totalt avsaknad av lokalsinne i dagsljus så skulle jag inte ens tänka tanken på att ge mig in 600 meter in i skogen för att jaga fatt på en döv och blind stövare...


Den lilla pricken i mitten är Tello i morgondimman, ser pigg ut eller hur ;-)


O så här såg han ut när vi kom hem elva timmar senare... Han dormade av så snabbt att vi inte hann få av honom varken pejlen eller reflexhalsbandet.

Det konstigaste av allt är att denna stora harjägare som i sin iver inte hörde mattes höga rop och visslingar trots att han var alldeles i närheten men däremot vaknade snabbt som tusan ur denna koma när husse tappade ett litet litet strips på golvet i köket... Mm, det sägs att stövare blir både blinda och döva när de jagar hare men undrar jag om de inte är mer så att de hör vad det vill höra ;-)

Egentligen så vet jag svaret på båda dessa funderingar, finns bara ett svar: Det är helt enkelt en stövare vi pratar om ;-)

Tage och Folke var självklart också med som alltid.


Tage tog sig ett litet labbedopp i en lerpöl ;-)


O Folke vilar lite ;-)

2 kommentarer:

c... sa...

oppsie.. Nu färg häradå!
Får sätta gps på dig ...

Ingela Rosenholm sa...

Ja, jag skulle bara testa men när jag skulle ändra tillbaks till min gamla mall så fanns den inte längre... Haha, ett halsband på Tello och ett på mig ;-) Nä, jag måste lära mig hur gps:en fungerar riktigt. Med koll kommer modet också ;-)