söndag 3 juli 2011

Fem månader!

Japp, fem månader gammal blev vår finaste lilla Folke i förrgår. Väger 19 kilo, byter tänder för tillfället och har energi till tusen! Tjusig kille är han och kommer bli riktigt ståtlig, troligen ganska stor/hög. Han har inte långt kvar till Tages höjd och då har han många månader kvar att växa.
Lite Folkestatus kanske, det var ju ett tag sen ;-) Kan ju börja med det här med att ha hundar i sängen på natten som vi starkt varit emot... Vi är fortfarande emot att ha hundar i sängen på natten då man själv sover bättre då, men ibland gör man inte som man tänkt sig ;-) Målet var även med Folke att han inte skulle sova med oss på natten så vi hade förstås fixat ett eget krypin till honom i vårt sovrum. När han kom hem till oss märkte vi att det värsta han visste var att vara ensam, han ville ha närhet hela tiden. Kan vara för att han var ensamvalp eller så är det helt enkelt bara en del i hans fantastiska personlighet. Hur som helst så är Tage och Tello vana att sova själva i varsin bädd just på natten (dagarna är det inga problem, då ligger de gärna tillsammans - självklart även med Folke) och blev irriterade när Folke la sig tätt bredvid och ville mysa, de kunde inte sova så. För att inte störa dem så lät vi Folke sova i vår säng och tänkte att så småningom så kommer han sova på sin plats, det får helt enkelt ta den tid det tar. Nu lägger han sig på sin plats självmant många gånger och även när vi säger till honom. Visst, han kommer smygande upp i sängen efter en stund och ibland efter att vi somnat. Nu när det har varit så varmt så tror jag han tycker det är skönt att ligga själv. Tror inte det är lång tid kvar nu innan han själv kommer välja att sova i sin bädd, på sin plats under nätterna.
Som jag skrivit från start så har Folke en otrolig inlärningsförmåga och så är det även nu. Älskar när klickern kommer fram, kör mycket med den. Varvar träningen med lydnad som skoj och det gillar han. Igår var vi ute på Åstön och körde koppelträning och inkallning i över en timme, gissa om han var trött när vi kom hem ;-) Nya tag idag för vi måste få till det här med koppelträning nu annars kommer de ta knäcken på mig, Folke och Tage. Den biten har misslyckats med Tage men tänkte att jag börjar med den lilla och lättlärda så får jag ta omtag på stora svarta efter det.

Så en liten filmsnutt från igår. Jätteduktig att sitta kvar när jag sagt åt honom att stanna. Också duktig på inkallning främst med visselpipa men också utan. Kan ana liiite tvekan i filmen när jag visslar, beror på att det kom folk men... Folke gjorde det  bra ändå ;-)


Inga kommentarer: